Afvallen… het lijkt een eindeloos gevecht met jezelf, het eeuwige jojo-effect, de frustratie over de zoveelste poging een ware struggle. Je volgt dieet na dieet, de nieuwste hypes maar het gewenste resultaat (op lange termijn) blijft uit. Wil je nu nooit meer op dieet en toch gewicht verliezen lees dan waarom de virtuele maagband ook voor jou de oplossing zal zijn.

Wat is een virtuele maagband?

De virtuele maagband is een fictieve maagband die via hypnose wordt aangebracht. Door positieve suggesties in jouw onderbewustzijn aan te brengen, zorgt de virtuele maagband ervoor dat je lichaam gelooft dat je daadwerkelijk een maagband-operatie hebt ondergaan. Het effect van de virtuele maagband is hetzelfde als die van een “echte”. Je zult kleinere porties eten, gezonder eten, meer water drinken en sneller vol zitten. Ook het jojo-effect wordt tegengewerkt maar wat eigenlijk het belangrijkste is we gaan tijdens de hypnose de daadwerkelijke oorzaak van jouw overgewicht/eetgedrag aanpakken om jouw gedragspatroon permanent op positieve wijze veranderen.

Het Get in Balance virtuele maagband traject

Tijdens jouw op maat gemaakte traject, wordt een gezonde levensstijl geprogrammeerd met kleinere maaltijden, meer bewegen, gezonder eten en water drinken. Je zal misschien denken: “Ja, maar dat heb ik al zo vaak gedaan”. Dat klopt en net zo vaak is dat niet gelukt. Het is juist dit traject wat echt anders is en je gaat ondersteunen om het deze keer succesvol te maken! We gaan jouw eetgewoonte en de oorzaken van jouw overgewicht veranderen. Hoe vaak ben je al op dieet geweest… en met resultaat dat je na elk dieet toch weer een paar kilo zwaarder bent dan dat je was….  Elk dieet is gedoemd te mislukken, want zodra je stopt met jouw nieuwe dieet en je geen enkele gedragsverandering hebt gemaakt zal je automatisch weer terugvallen in je oude gedrag. De meeste diëten geven een soort van strijd in je hoofd waardoor je dus de hele dag aan eten denkt en vooral aan wat je niet mag.

Emotie eten

Hoor jij je dit zelf wel eens zeggen, ja maar ik ben nu eenmaal een emotie eter en dat is vaak ook zo. Met het virtuele maagband traject gaan we de emoties aanpakken die onder het gewicht zitten. Emotie eten wil eigenlijk zeggen dat we met eten iets onderdrukken zoals bijvoorbeeld, eenzaamheid, onrust, stress, vermoeidheid, verdriet etc. Wanneer emoties de reden zijn van je overgewicht zal geen enkel dieet je helpen of alleen maar als jouw motivatie groot is en je voldoende wilskracht hebt. Maar ja die wilskracht kan je nu eenmaal niet je hele leven vasthouden en val je automatische terug in je oude gewoonten.

Eetgewoonten

 De meeste eetgewoonten zijn stevig in het onderbewustzijn geworteld. Als je de programmering niet veranderd zal het eindresultaat hetzelfde blijven. Jezelf bewust iets ontzeggen, geeft strijd in je hoofd en dat kan vaak je zin in (ongezond) eten alleen maar vergroten. (denk maar niet aan een roze olifant of denk maar niet aan een een heerlijk stuk taart) Maar met gewoon gezondere eet keuzes, niet snoepen en minder eten kan gewichtsverlies wel haalbaar zijn, je favoriete eten volledig bannen is een slecht idee, maar de hoeveelheid verminderen is realiseerbaar en vol te houden.

Om een gezond gewicht te gaan behalen maar dit ook makkelijker kunnen gaan behouden, ga ik uit van ongeveer een pond tot 1 kilo gewichtsverlies per week, dit hangt natuurlijk ook af van hoeveel kilo je wil verliezen.  Teveel en te snel gewichtsverlies zorgt ervoor dat je gaat jojoën en dat is juist wat we niet meer willen. Natuurlijk zijn ook de centimeters belangrijk want hoe fijn zou het zijn als je riem een paar gaatjes strakker kan, of dat je eindelijk weer in dat mooie zomerjasje past en dat hij dicht gaat.

Waarom hypnotherapie werkt

Hypnose is trance, een toestand van diepe ontspanning waarin je contact kan maken met het onbewuste, die staat van bewustzijn waarbij je volledig geconcentreerd en in diepe ontspanning bent, een staat van diepe rust, en word als heel prettig en relaxed ervaren. Dus hypnose is eigenlijk… helemaal niet zo bijzonder. Want ieder mens komt wel een paar keer per dag in een staat van hypnose. Bijvoorbeeld als je helemaal in je serie zit of verdiept bent in een spannend boek, dagdromen en geen notie hebt van wat er om je heen gebeurt.

Door contact te maken met jouw onbewuste, daar waar jouw eetgedragingen zich bevinden, ligt vaak de sleutel om bepaalde problemen op te lossen. Met hypnotherapie kom je los van je vaste patronen, die je weliswaar zekerheid bieden, maar ook kunnen blokkeren. Het ombuigen van negatieve gevoelens en gedragingen gaat makkelijker wanneer je in een hypnotische trance bent omdat je bewustzijn deel dan wat verder weg staat. De oplossing zit namelijk in jezelf, hypnotherapie is slechts het middel om erbij te komen. Tijdens de hypnose gaan we de daadwerkelijke oorzaak van jouw overgewicht/eetgedrag aanpakken om jouw gedragspatroon permanent op positieve wijze veranderen. Een hypnose sessie wordt eigenlijk altijd als erg prettig ervaren. Je maakt de hele sessie gewoon mee en behoudt ten aller tijde zelf de controle. Iedereen die ooit in hypnose is geweest zal het beamen: het is een heerlijk relaxte staat, je bent ontspannen en tegelijkertijd heel gefocust.

Waarom gaat de hypnotische maagband ook jou helpen?

Het virtuele maagband traject gaat jou helpen om je gedachten en gevoelens te veranderen en is absoluut GEEN DIEET. Het laat je toe om nieuwe gewoontes te maken die je kan volhouden. Er is geen strijd en dus zal je bevrijd zijn van het constant moeten denken aan eten en wat je niet mag eten. Je gaat bewust eten en je zal in staat zijn om te luisteren naar wat je lichaam je vertelt, met als mooiste resultaat de rust die je mag gaan ervaren… nooit meer op dieet.