Jojo-en: denk jij bij dit woord aan het onschuldige stuk speelgoed uit je kindertijd of loopt er een rilling van frustratie over je rug? In dat laatste geval heb je waarschijnlijk veel ervaring met allerlei diëten. Keer op keer stort jij je vol overgave op de nieuwste hypes of meest klassieke afvalmethodes en iedere keer ben je er van overtuigd dat het dit keer écht gaat lukken. Je stelt jezelf een doel: zelfverzekerd in je bikini over het strand paraderen of er geweldig uitzien in je favoriete jurkje tijdens de feestdagen. Met dat doel in zicht vliegen de kilo’s eraf. Toch gaat het na een paar maanden weer mis. Voor je het weet schiet de teller op de weegschaal omhoog en zitten die overtollige kilo’s er ruimschoots weer aan. Om gek van te worden!

Jojo-effect: hoe zit dat nu?

Veel mensen vallen in dezelfde valkuil en de oorzaak is meestal een crashdieet: een dieet waarbij je veel minder dan het vereiste aantal kilocalorieën binnenkrijgt. Deze vorm van diëten is erg aantrekkelijk, want vaak zie je snel veel resultaat. Toch liggen er gevaren op de loer. Zo verlies je voornamelijk water en spiermassa, maar geen lichaamsvet. Ook krijg je in veel gevallen te weinig voedingsstoffen binnen, waardoor je je niet beter gaat voelen, maar juist moe en futloos. Na een aantal weken diëten geeft de weegschaal beduidend minder kilo’s aan. Je bent tevreden en gunt jezelf dat welverdiende wijntje en tijdens dat etentje met je vriendinnen bestel je nu eens geen salade. Op dat moment kun je snel weer terug vallen in je oude eetpatroon en gewoonten. Voor je het weet zit je weer op je oude gewicht.

Maak gezonde keuzes

De echte sleutel naar een gezond en stabiel lichaamsgewicht begint bij het aanpassen van je eet- en leefpatroon. Op die manier leer je bewust keuzes maken en kies je voor natuurlijke, volwaardige producten vol voedingsstoffen. Een leefstijl zonder zakjes tomatensaus, pakjes soep en ingeblikte groenten, dus! Deze aanpassingen doe je niet van de ene op de andere dag, maar heel geleidelijk. Get In Balance helpt je hierbij door middel van de PuurGezond-methode.

Gezonde tussendoortjes

Samen met Angelique van Get In Balance pak je iedere week een ander aspect van je voeding en leefwijze aan. Je zoomt in op je snackgewoonten en leert hoe je dat pakje koekjes die achter je bureau wegwerkt, kunt vervangen voor een puur tussendoortje: een zakje wortelen of een frisse appel bijvoorbeeld. Op die manier komen alle eetmomenten aan bod: van ontbijt tot diner en alles er tussenin.

Lichaam en geest in balans

Natuurlijk omvat een gezonde leefstijl méér dan alleen goede eetgewoonten. Je voelt hem vast al aankomen… Ook bewegen is enorm belangrijk en iederéén kan er tijd voor vrijmaken. Ook als je een drukke baan en een hectisch gezinsleven hebt of als je je niet op je gemak voelt in een volle fitnesszaal. Wandelen doet bijvoorbeeld wonderen voor lichaam én geest. Ook ontspanning is immers onderdeel van een gebalanceerde leefstijl. In 8 weken tijd worden al deze elementen behandeld met persoonlijke begeleiding bij Get In Balance. Afgestemd op jouw wensen en op een manier die bij je past. Zo leer je niet alleen geleidelijk je eet- en leefpatroon voorgoed veranderen, maar heb je ook een stok achter de deur terwijl je dat doet!

Groentetip

Het is pompoenseizoen! De herfstig gekleurde vezelbom staat niet alleen leuk ter decoratie naast de voordeur of in de vensterbank, maar is ook enorm lekker én gezond. Een pompoen bevat over het algemeen weinig kilocalorieën, maar zit wel boordevol vitamine A en C. Daarnaast is het een goede bron van voedingsvezels én de pitten bestaan uit goede vetten, minerale, vitamines en eiwit. Daarnaast is de groente in het najaar gewoon in de supermarkt verkrijgbaar. Maak er eens een lekkere soep van, leg hem op de gril of rooster hem in de oven voor een nóg intensere smaakbeleving.

Get in Balance!

Benieuwd hoe de PuurGezond piramide eruit ziet? Vragen over jouw leefstijl en eetgewoonten? Of ben je klaar om voor goed af te rekenen met het gevreeste jojo-effect? Neem dan eens contact op om een vrijblijvend intakegesprek in te plannen!