In de maand maart staan we stil bij de Nationale Week Zonder Vlees. Tijdens deze week worden we allemaal opgeroepen om een week geen vlees te eten. Dit is een uitstekende gelegenheid om eens stil te staan bij de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken. Vegetarisch eten hoeft namelijk helemaal niet saai, ongezond of smakeloos te zijn.

Waarom minder vlees eten?

We staan tegenwoordig steeds meer stil bij onze ecologische voetafdruk op de aarde. Minder vlees eten heeft namelijk niet alleen effecten op je lichaam, maar ook op een duurzame manier van leven. Wist je bijvoorbeeld dat als je een week geen vlees eet, je per persoon gemiddeld 130 liter water, 13kg CO2 en 770 gram dierenvlees bespaard? Niet gek dus, dat er steeds meer mensen vegetarisch willen eten. Toch kan het lastig zijn om die daadwerkelijke stap ook echt te zetten. In vlees zitten immers voedingsstoffen en vitamines die je lichaam nodig heeft. Bovendien kan het veel tijd en moeite kosten om lekkere én gezonde recepten zonder vlees te vinden, en met een drukke agenda heb je daar vaak geen tijd voor.

Een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat geldt ook als je op een gezonde manier minder vlees wilt gaan eten. Het komt vaak voor dat mensen van de een op de andere dag besluiten minder vlees te eten, zonder te kijken naar de gevolgen voor je lichaam. Dit is geen gezonde manier om je vleesinname te verminderen. Na een poosje ga je namelijk merken dat je echt een tekort hebt aan bepaalde voedingsstoffen en vitaminen. Maar wanneer je niet weet welke voedingsstoffen en vitaminen dit zijn, weet je ook niet hoe je ze moet vervangen.

Eiwitrijke producten

Vlees en vis zijn eiwitrijke producten en bevatten vitamine b12, en daar moet je dagelijks voldoende van binnenkrijgen. Het is daarom belangrijk om te kijken hoe je deze voedingsstoffen en vitamines toch binnen kunt krijgen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor supplementen, maar veel vleesvervangers, noten of ei, voldoen ook. Waar je hierbij wel aan moet denken, is dat je gevarieerd blijft eten. Zo houd je eten zonder vlees niet alleen lekker, maar ook gezond.

Gevarieerd eten

We zijn allemaal geneigd om vaak dezelfde dingen te eten. Let er maar eens op. Er zijn een aantal gerechten die eigenlijk elke week wel weer op het menu staan. Dit is niet zo gek, want we zijn allemaal druk en kennen eigenlijk maar een paar recepten uit ons hoofd. We halen daarom automatisch de boodschappen voor deze recepten en koken ze zonder er echt bij na te denken. Wanneer je vlees uit je dieet haalt, kost het moeite en tijd om deze routine te doorbreken. Je moet je namelijk gaan verdiepen in nieuwe recepten en nieuwe ingrediënten. Maar wist je dat het PuurGezond & Slank plan je hierbij kan helpen?

PuurGezond & Slank plan

Het PuurGezond & Slank plan wordt onder andere aangeboden door gewichtscoach Angelique Knook van Get in Balance en helpt je naar een gezondere leefstijl met pure en volwaardige producten. Écht eten, dat lekker en gezond voor je is. Met het PuurGezond & Slank plan kun je kiezen uit verschillende menu’s, waaronder eentje zonder vlees. Zo hoef je zelf geen tijd en moeite te besteden aan het zoeken van nieuwe en gezonde recepten, en ben je verzekerd van een gezonde week zonder vlees tijdens het afvallen!

Wil jij gezond afvallen zonder vlees?

Wil jij gezond minder vlees eten en daarnaast afvallen of juist op gewicht blijven? Angelique ontvangt je graag met open armen. Je kunt contact met haar opnemen voor een gratis en HYPERLINK “https://get-in-balance.nl/contact/”vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hier kan ze je informeren over het PuurGezond & Slank plan of je begeleiden tijdens het maken van gezonde, verantwoorde en duurzame keuzes tijdens het afvallen.