Nooit meer op dieet… wat een verademing

 

Vanaf mijn jeugd was ik al bezig met afvallen, van alles gedaan en volgehouden tot ik zo rond de 38 jaar was. Ik was altijd “op dieet”. Soms was ik perfect op gewicht maar vond ik mijzelf nog te zwaar en er waren periodes dat het mij niets kon schelen en tikte ik rustig de 100 kg (terwijl ik maar 1.63 ben). Wel was ik altijd positief gestemd en liet ik mij niet negatief beïnvloeden door mijn gewicht. Een positieve instelling brengt je nu eenmaal meer dan een negatieve insteek.  Nu ga ik langzaamaan richting de 50 jaar en ik heb mij nog nooit zo goed, gevoeld en vol energie. Tja dat maatje 38 heb ik nog steeds niet maar ik ben “dik” gelukkig zo.

De oude mij was best op zijn tijd onzeker, te zwaar en niet altijd even gelukkig met hoe haar leven eruitzag. Een burn-out heeft ervoor gezorgd dat ik een andere keuze moest gaan maken omdat het hoe het was niet zo goed was voor mij. Maar gelukkig wist ik wel altijd een positieve instelling te houden en positief in het leven te blijven staan.

Door een ervaring met een leefstijlcoach in combinatie met hypnotherapie de keuze gemaakt om met mijzelf aan de bak te gaan. Doordat ik zo getriggerd werd wat goede voeding en de juiste coaching met mij deed ben ik de opleiding gaan volgen tot gewichtsconsulente. Supermooie basis maar ik vond dat er meer was dan alleen diëten… dat deed ik mijn hele leven al en dat heeft mij achteraf niets gebracht. Door die trigger ben ik verdergegaan met mijn skills uit te breiden tot leefstijl coaching, Psychologie van het Eetgedrag, ACT en uiteindelijk mijn droom tot uitvoer gebracht de opleiding tot hypnotherapeut.

Die triggers waren voor mij belangrijk omdat ik als ik niet helemaal lekker in mijn vel zat ik automatisch greep naar een pak roze koeken of een zak paprika chips en als ik die eetbui had gehad ik mij nog veel slechter voelde terwijl ik ook wist dat ik beter goed voor mezelf had kunnen zorgen ik niet verder in de energie dip terechtkwam. Ik ben voor mezelf gaan uitzoeken van welk eten ik wel energie kreeg en ik mij als vanzelf beter voelde en tja dat kwam natuurlijk niet door die roze koek maar als ik een appel at voelde ik mij 

veel energieker. De combinatie van andere keuzes te maken in mijn eet en leef-gedrag in combinatie met de hypnotherapie heeft ervoor gezorgd dat ik mijn leven weer op de rit kreeg met het grootste voordeel dat ik lekker in mijn lijf kwam te zitten.

Waar ik achter kwam door met mijzelf aan de bak te gaan was dat als ik niet mijn oude trauma’s/pijn ging oplossen ik mijzelf niet kon accepteren en mijn klanten niet de beste coaching kon geven die ik graag zou willen.

Oftwel genieten van het leven!

Door mezelf terug te vinden in wie ik ben en wat ik ben, zijn mijn ogen opengegaan en als je om hulp vraagt er daadwerkelijk mensen bereid zijn om je te helpen. Mijn grootste inzicht is als je niet helemaal gelukkig bent met jezelf je ook anderen niet gelukkig kan maken, ditzelfde geld voor houden van. Hoe mooi is het om te zien wat je zelf allemaal kan bereiken en waar je toe in staat bent.

Uiteindelijk draait het erom dat je eigenaarschap neemt van het probleem en dat je accepteert dat jij alleen zelf de situatie kan veranderen, keuzes maken en voor jezelf opkomen. Regie terug in je leven en vooral gaan genieten van de mooie momenten/ervaringen die je in het leven mag beleven. Dankbaar zijn voor het leven, wat er ook gebeurt, lekker positief in het leven blijven staan.

Het geeft rust als je accepteert wie je bent en je je droom naleeft. Ik ben blij om met mezelf aan het werk te zijn geweest en ik mag werken in mijn eigen praktijk om mensen te begeleiden naar hun stukje eigen geluk en acceptatie. Opruimen van overtallige ballast en gewicht, ik krijg nu zelfs te horen wat ben je relaxed… vroeger nooit gekend.

Mijn grootste ambitie is om mensen te inspireren om in hun in eigen kracht te gaan staan en het mooiste leven laten leiden wat ze graag willen. Door middel van de hypnotherapie op zoek naar jezelf waardoor je nooit meer op dieet hoeft, de regie terugpakt over je eigen leven en weer gaan genieten van het leven.

Natuurlijk hoef je niet je je hele leven al op dieet te zijn geweest of altijd al te dik te zijn geweest om af te vallen met de virtuele maagband, ook voor mensen die pas kort een struggle ervaren met hun gewicht is de virtuele maagband de perfecte oplossing

Met hypnose afvallen zonder dieet, lekker in je lijf en het geluk terugvinden in jezelf, mind en lichaam in balans.

 

 

 Liefs Angelique

Wil je nu ook weer de regie terug over jouw leven, lichaam & mind?

Nooit meer op dieet…. wat een verademing!