Wat is nu eigenlijk hypnotherapie?

Hypnotherapie is een therapievorm dat zich volledig richt op het onbewuste gedeelte van ons brein. Oh maar is dat niet eng? Vaak gehoord en misschien denk jij dit nu ook…. maar aan hypnose is niets engs aan. Het is gewoon een heerlijke vorm van diepe ontspanning waarbij je zelf de controle houdt. Hypnose kan worden ervaren als een hele diepe ontspanning, je hoort alles, kan antwoord geven op vragen en je zult je alles kunnen herinneren.

De staat van hypnose is géén slaap maar een vorm van trance, een ontspannen staat tussen slapen en waken in. Je zal het misschien wel herkennen, bijvoorbeeld helemaal opgaan in een boek of heerlijk dagdromen even helemaal los van het hier en nu. Dat je ergens naar toe rijdt op de automatische piloot en dat je op je bestemming aan bent gekomen zonder dat je je er bewust van bent.

Tijdens de sessie gaan we  op zoek naar het ontstaan van een bepaald issue, vaak denken we bepaalde trauma’s in het verleden te hebben verwerkt, als we eenmaal dieper in ons onbewuste gaan graven, merk je dat je ze gewoon heel diep hebt weggestopt.

Door simpelweg erkenning van een bepaalde gebeurtenis in ons leven en dit vervolgens te bekijken door onze volwassen ogen, kunnen we met een heel ander gevoel verder door het leven. Dit kan gaan van een voorval zoals ergens verlegen om zijn geweest in de kindertijd tot het verlies van een geliefde. Het gaat erom hoe jij dit in het verleden hebt aangevoeld, en met dit gevoel gaan we aan de slag. Het is soms zo dat mensen denken te weten wat de oorzaak is, vaak is dat niet altijd de oorzaak die vooraf bedacht is door het bewuste brein.

Doeltreffend

Hypnotherapie is heel doeltreffend om echt het ontstaan aan te pakken van een probleem. Jouw onbewuste speelt elke dag zijn eigen film af met jou in de hoofdrol. Wanneer jij de film niet goed vindt, weet je dat je gewoon een andere film kan kiezen. Niet door de acteurs of het scenario te veranderen, maar door nieuwe gedachten, emoties, overtuigingen en intenties te creëren oftwel het plaatsen van positieve suggesties.

Als je je leven verandert door te werken aan jouw onbewuste programma’s in plaats van mensen of situaties te veranderen, word je beloond met nieuwe energie om je nieuwe gewenste zelf te creëren. Daarom hypnose!

In tegenstelling tot wat er soms bij een theaterhypnose gebeurt, behoud je tijdens hypnotherapie in de trance altijd de controle over jezelf. Als het nodig is, kun je onmiddellijk terugkomen in je normale manier van denken. Je ‘observerende ik’ blijft op de achtergrond aanwezig om de controle weer over te nemen als dat nodig is. Je bent dus niet “weg” en je weet precies wat er gebeurt.

Hypnotherapie verandert het onbewuste, er worden verschillende methoden ingezet om het onbewuste positief te beïnvloeden, met als doel dat je een leven leidt zonder de klacht of het probleem waar je misschien al jaren mee worstelt. Beperkende overtuigingen, negatieve gedachten worden getransformeerd naar positieve overtuigingen waardoor oude belemmeringen verdwijnen waardoor je positiever in het leven komt te staan. Je zal nooit suggesties aanvaarden die niet stroken met jouw levensvisie, jouw normen en waarden. Zaken waar je in je dagelijkse leven niet achterstaat, zal je ook niet tijdens een hypnosesessie accepteren. Enkel wat jij zelf wenst anders te zien, en aan te pakken, zal worden toegelaten. Het geven van suggesties is zo oud als de mensheid. We doen dit dagelijks, we geven anderen suggesties, die ze accepteren of niet, net zoals marketing werkt.

 

Sessie…

Tijdens de sessie wordt jouw onbewuste aangesproken waardoor belemmeringen, negatieve overtuigingen, angsten en gedrag aangepast worden en verdwijnen. Effectief veranderen in positieve veranderingen op een snelle doeltreffende manier zonder maandenlange therapieën. Je doel is je probleem oplossen. Sommige mensen voelen een soort van diepe ontspanning of zo licht als een ballon, maar je bent gewoon in controle.

Onbewuste…

Het onbewuste bepaalt voor 95% ons gedrag en is de filter waardoor wij de werkelijkheid waarnemen. Je denkt er niet bij na hoe je praat, ademhaalt, met je ogen knippert, lopen, fietsen, etc. dat is het werk van jou onbewuste. In jouw onbewuste liggen al jouw herinneringen, ervaringen zelfs ervaringen waar je je niet meer bewust van bent en emoties die ons gedrag beïnvloeden. Door hypnose kunnen we angsten, problemen, frustraties of gedragingen op een snelle effectieve manier oplossen.

Hypnose is bij bewustzijn naar je onbewuste afreizen….. “