Wat is nu eigenlijk Hypnotherapie?

Hypnotherapie is een therapievorm dat zich volledig richt op het onbewuste gedeelte van ons brein. Oh maar is dat niet eng??? Vaak gehoord en misschien denk jij dit nu ook…. maar aan hypnose is niets engs aan. Het is gewoon een heerlijke vorm van diepe ontspanning waarbij je zelf de controle houdt.  

De hypnotische toestand is géén slaap maar een vorm van trance, een ontspannen staat tussen slapen en waken in. Je zal het misschien wel herkennen, bijvoorbeeld helemaal opgaan in een boek of heerlijk dagdromen even helemaal los van het hier en nu. Dat je ergens naar toe rijdt op de automatische piloot en dat je op je bestemming aan bent gekomen zonder dat je je er bewust van bent.

Hypnose kan worden ervaren als een hele diepe ontspanning. Je hoort alles, kan antwoord geven op vragen en je zult je alles kunnen herinneren.

In tegenstelling tot wat er soms bij een theaterhypnose gebeurt, behoud je tijdens hypnotherapie in de trance altijd de controle over jezelf. Als het nodig is, kun je onmiddellijk terugkomen in je normale manier van denken. Je ‘observerende ik’ blijft op de achtergrond aanwezig om de controle weer over te nemen als dat nodig is. Je bent dus niet “weg” en je weet precies wat er gebeurt.

Hypnotherapie verandert het onbewustzijn. Er worden verschillende methoden ingezet om het onderbewuste positief te beïnvloeden, met als doel dat je een leven leidt zonder de klacht of het probleem waar je misschien al jaren mee worstelt. Beperkende overtuigingen, negatieve gedachten worden getransformeerd naar positieve overtuigingen waardoor oude belemmeringen verdwijnen waardoor je positiever in het leven komt te staan.

Sessie…

Tijdens de sessie wordt jouw onbewuste aangesproken waardoor belemmeringen, negatieve overtuigingen, angsten en gedrag aangepast worden en verdwijnen. Effectief veranderen in positieve veranderingen op een snelle doeltreffende manier zonder maandenlange therapieën. Je doel is je probleem oplossen. Sommige mensen voelen een soort van diepe ontspanning of zo licht als een ballon, maar je bent gewoon in controle.

Onbewuste…

Het onbewuste bepaalt voor 95% ons gedrag en is de filter waardoor wij de werkelijkheid waarnemen. Je denkt er niet bij na hoe je praat, ademhaalt, met je ogen knippert, lopen, fietsen, etc. dat is het werk van jou onbewuste. In jouw onbewuste liggen al jouw herinneringen, ervaringen zelfs ervaringen waar je je niet meer bewust van bent en emoties die ons gedrag beïnvloeden. Door hypnose kunnen we angsten, problemen, frustraties of gedragingen op een snelle effectieve manier oplossen.

Hypnose is bij bewustzijn naar je onbewuste afreizen….. “