Stoppen met Roken?!

Stoppen met roken is zo makkelijk nog niet, want hoe vaak ben jij al gestopt of heb je een poging gedaan??? En wat heb je al geprobeerd, misschien wel nicotinepleisters, kauwgom, rook je nu een E-sigaret of heb je medicatie van de huisarts om de verslaving aan te pakken. Waarom lukt het je dan nog steeds niet? Je hebt genoeg wilskracht en je weet dat het beter is voor je gezondheid. In de meeste gevallen is roken een gedrag waardoor je je zeker voelt, een handeling, misschien wel controle?

Voor wie wil je stoppen met roken?

Allereerst is het belangrijk dat je bedenkt waarom of voor wie je stopt met roken. Ga je stoppen omdat je omgeving je onder druk zet, maar vind je het zelf eigenlijk wel prima? Als je stopt met roken voor een ander dan is de kans groot dat zelfs hoe graag je het voor je omgeving ook wil, ook deze poging met te stoppen met roken faalt.

Wanneer je voor jezelf tot de conclusie bent gekomen dat je zelf wilt stoppen met roken is het enkel nog een kwestie van verzinnen hoe je gaat stoppen met roken. Je neemt je voor om nooit meer te roken en stopt simpelweg puur op wilskracht, want jij bent er klaar mee…. Soms hou je het op pure wilskracht enkele dagen vol, weken of zelfs maanden maar dan verval je uiteindelijk toch weer in die vertrouwde gewoonte.

Bedenk je eens wat voor voordelen je zou hebben als je stopt met roken?

 

 

Eindelijk na 23 jaar gestopt met roken. Ik hield mezelf altijd voor dat ik mijn sigaretten nodig had voor mijn rustmomenten maar niets is minder waar. Door niet meer de onrust van een sigaret heb ik juist veel meer rust.  Ik had niet verwacht dat ik dit kon maar door de doortastendheid van Angelique ben ik een niet roker!

Erik

Waarom dan wel stoppen met roken door hypnose?

Tijdens een hypnose sessie zullen we in je onbewuste de gedragspatronen die je naar een sigaret doen grijpen aanpakken. Met hypnose gaan we aan die behoefte werken en geven we het een andere invulling. Doordat de emotie verandert wordt het makkelijker om oud gedrag te doorbreken en er nieuw gedrag voor in de plaats te zetten. Op deze manier verdwijnt de behoefte aan een sigaret en zal je merken dat het is alsof je nooit gerookt hebt.

 

“Ja maar dat is mijn rustmoment”

Rust…. als ik een sigaretje rook dan heb ik rust. Helaas om je maar meteen duit de droom te helpen, dit is namelijk één van de grootste misverstanden. Rokers denken dat het hen rust oplevert. Het tegendeel is echter waar. Een roker heeft namelijk van een uur ongeveer vijf minuten rust. Dat is wanneer je aan een sigaret zit te zuigen. Vanaf het moment dat die sigaret uit gaat begint de onrust en die wordt in toenemende mate opgebouwd. Totdat…. je weer een sigaret opsteekt.