Noortje (44): ‘Iedere morgen ga ik met de auto naar mijn werk. Dat moet ook wel, ik werk zo’n 40 kilometer verderop. Wanneer ik aankom, verplaats ik me naar mijn bureaustoel waar ik het grootste deel van de dag doorbreng. En na mijn werk keer ik terug naar mijn auto, om eenmaal thuis aan de keukentafel te zitten of op de bank te ploffen. Aan het eind van de dag heb ik geen zin of puf meer om mezelf naar de sportschool te slepen.’

Geschikte lichaamsbeweging

‘Maar als ik de twee trappen oploop naar de zolder om mijn was op te hangen, ben ik al buiten adem. Met andere woorden, ik moet toch echt nodig wat aan mijn conditie doen. Eerlijk gezegd zou ik ook best wat gewicht willen verliezen, zodat mijn kleding wat lekkerder zit en ik me energieker voel. Een sportschool staat me alleen zo tegen, ik weet dat ik dat niet lang volhoud. Daarom vraag ik me af wat er voor mij geschikt is.’

Gevecht met de weegschaal

Noortje is natuurlijk lang niet de enige die tegen dit vraagstuk aanloopt. Dat weet Angelique Knook als geen ander. Na een jarenlang gevecht met de weegschaal ging bij haar de knop om en begon ze gezonder te leven. Nu is ze begeleider, coach en eigenaar van Get In Balance. Ze vertelt: ‘Fitness, gewichten en loopbanden zijn niet voor iedereen. Maar dat jij nu eenmaal niet zo van de sportschool houdt, hoeft nog niet te betekenen dat beweging per definitie niets voor jou is.’

Laagdrempelig en toegankelijk

‘De basis van beweging is lopen. Bijna iedereen kan het en het is daarmee zeer laagdrempelig. Maar om dat lopen naar een iets hoger plan te brengen, kun je Power Walken. Dit is een zeer effectieve bewegingsvorm die je kan helpen jouw doelstelling te bereiken, of dat nou een betere gezondheid, gewichtsverlies of meer energie is. Op een zeer natuurlijke manier kun je zo aan je conditie en gezondheid werken.’

Meer dan wandelen alleen

‘Power Walken is daarmee meer dan wandelen alleen’, vervolgt Angelique. ‘Je beweegt buiten in de frisse lucht, wat goed is voor lichaam én brein. En omdat we in een hoger tempo wandelen in combinatie met spierversterkende oefeningen, gaat je hartslag zodanig omhoog dat je conditie verbetert. Bovendien doen we dit gezellig in een groep, waardoor het naast functioneel ook nog eens erg leuk is. De richtlijn is dat we nog een gesprek kunnen voeren, en daarmee voelt het niet als verplichting!’

Werken aan een gezond lichaam

Noortje: ‘Inmiddels heb ik twee sessies Power Walken achter de rug. Het is heerlijk, zelfs in de herfst, om buiten aan voldoende beweging te komen. Het motiveert me bovendien in de pauzes eens wat vaker erop uit te gaan. Bovendien is het een heel gezellige groep, ik zie nu nooit meer tegen lichaamsbeweging op. Het doet me enorm goed te weten dat ik nu werk aan een gezond lichaam, en daarbij ondersteund wordt door zulke fijne mensen!’

Voor jou?

Wil jij ook lachend en met plezier afslanken, meer energie krijgen en fitter worden? Of heb je vragen over jouw leefstijl en eetgewoonten? Bij Get In Balance kun je voor al dit soort kwesties terecht voor persoonlijke begeleiding, afgestemd op jouw wensen en op een manier die bij jou past. Zo leer je geleidelijk je eet- en leefpatroon te veranderen én heb je een stok achter de deur terwijl je dat doet! Neem gerust eens contact op om een vrijblijvend intakegesprek in te plannen!