Het Simpson Protocol

 

Het Simpson Protocol is een unieke vorm van hypnotherapie met een holistische aanpak, ontwikkeld door Ines Simpson, wereldwijd bekend, een protocol om interactief te kunnen werken in de diepere vormen van hypnose.

De methode is zowel holistisch, discreet en efficiënt

  • Holistisch; werking op mentaal-, emotioneel-, lichamelijk- en spiritueel niveau gewerkt wordt “kijkend naar het geheel”
  • Discreet; omdat de cliënt niets hoeft te zeggen (indien gewenst) geen probleem hoeft te benoemen. Er wordt namelijk via vingersignalen (ideomotorisch) een ja/nee communicatie opgezet.
  • Efficiënt; omdat ALLE mogelijke oorzaken worden aangepakt zonder dat de klant hier enige hinder van ondervindt. Het is een zachte en liefdevolle manier waarbij gewerkt wordt in een zeer diepe trancestaat.

Het communiceren gaat via ideomotorische signalen, oftewel vingersignalen die gestuurd worden door het hoger bewustzijn. Het woord hoger bewustzijn is misschien niet tastbaar, maar het kan vergeleken worden met hogere wijsheid of universele kennis.

Kenmerkend voor het Simpson Protocol is dat er geen suggesties worden gebruikt door de therapeut, dit in tegenstelling tot toepassing van directe hypnotherapie waar wel gewerkt wordt met directe suggesties. De oplossing van het probleem wordt overgelaten aan het hogere bewustzijn.

DE VOOR- EN NADELEN VAN HET SIMPSON PROTOCOL

Het grote voordeel is, net als bij regressie, dat het probleem bij de kern wordt aangepakt. Doordat er geen herbeleving van het trauma plaatsvindt, zijn emotionele uitbarstingen vrijwel uitgesloten. Wat niet wil zeggen dat er geen tranen kunnen vloeien, alleen zal dit minder lang duren en wel veel opluchting geven. Het zal voelen alsof je kilo’s kwijt bent. Voor sommige mensen is het pijnlijk om iets te vertellen over het probleem of de oorzaak. Hier is het Simpson Protocol bij uitstek geschikt vanwege de discretie, het probleem hoeft niet benoemd te worden.

Om het Simpson Protocol goed te kunnen toepassen is een zeer diepe staat van hypnose noodzakelijk. Hiervoor is het natuurlijk belangrijk dat jij jouw therapeut vertrouwd, dat jij je veilig voelt.

 

Waarvoor kan je het Simpson Protocol inzetten?

Het Simpson Protocol kun je voor de meest voorkomende problemen inzetten. Hiernaast werkt het perfect voor die emoties en uitdagingen waarvan jij zelf niet (bewust) weet waar het vandaan komt. Denk hierbij ook aan burn-out klachten, reuma, fibromyalgie, migraine, prikkelbaar darmsyndroom of chronische vermoeidheid.

Je geneest jezelf op alle niveaus, lichamelijk, mentaal, emotioneel, spiritueel en op zielsniveau. Met het Simpson Protocol kun je de diepste trauma’s opsporen en neutraliseren en de meest positieve oplossingen zoeken. Zonder dat iemand MOET weten WAT het probleem is. De communicatie verloopt hoofdzakelijk via vingersignalen waardoor je bijna niet hoeft te praten, zo maak je de verandering van binnenuit.

Je doet zelf het innerlijke werk en de hypnotiseur begeleid het proces om het probleem op te lossen, wat het ook mag zijn. Zo kan er opgelost worden wat er opgelost mag worden, op de juiste tijd en op de meest juiste manier. Dit specifieke probleem wordt compleet opgelost doordat alles wat met dat probleem verbonden is, er mee samenwerkt of beïnvloed wordt, word losgekoppeld en losgelaten.

Het mooie van dit proces is, dat terwijl jij onder diepe hypnose bent, je begrijpt dat jij zelf een directe rol hebt in je eigen genezing.  Wat voor een diepere verandering en genezing zorgt.

Het Simpson Protocol duurt zo’n 60 tot 90 minuten, het is aan te raden om hier echt de tijd voor te nemen en voldoende ruimte te plannen in jouw agenda. Afhankelijk van het probleem welke ingebracht wordt tijdens de sessie, zal blijken hoeveel sessies er ongeveer nodig zullen zijn om dit probleem op te lossen. Voor de meeste problemen rekenen we op 2 à 3 sessies van ca 1.5 uur

Het Simpson Protocol is een unieke vorm van hypnotherapie met een holistische aanpak.

Nooit eerder een hypnotherapie sessie gehad? En heb je vragen over wat je kunt verwachten?

Maak gerust een telefonische afspraak.